15-12-2021: Voetbal: AZ - Heracles Almelo KNVB Beker seizoen 2021-2022
Wedstrijden

AZ bekert door na ruime zege op Heracles

AZ heeft vanavond betrekkelijk eenvoudig de volgende ronde van de KNVB beker bereikt. De Alkmaarders rekenden in eigen huis, middels een 4-1 overwinning, af met Heracles Almelo. Jesper Karlsson (tweemaal), Vangelis Pavlidis en Yusuf Barasi scoorden namens de ploeg van Pascal Jansen. 

De Alkmaarders kenden een droomstart in eigen stadion toen Pavlidis al binnen twee minuten raak schoot. De aanval leek dood te lopen, maar de Griek schoof de bal door een woud van benen bekeken in de verre hoek langs oud-AZ’er Bucker.

Het leek de opmaat voor een ruime overwinning, mede omdat de Heraclieden met maar liefst negen andere namen aantraden ten opzichte van afgelopen weekend. Via De Wit kreeg de ploeg al snel een uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar het duurde uiteindelijk tot vlak voor rust tot AZ op 2-0 kwam. Het was de man in vorm Karlsson die een voorzet van Sugawara op fraaie wijze naar de verre hoek stuurde.

Basacikoglu

Dit leek de beslissing te zijn in het duel, maar Basacikoglu dacht daar anders over. De aanvaller van de gasten besloot op slag van rust van een meter of vijfentwintig de trekker over te halen en zag zijn inzet achter Vindahl in de goal belanden. Het was de zoveelste treffer van afstand die de Deen dit seizoen moest slikken.

Karlsson

In de tweede helft gebeurde er aanvankelijk weinig. De ploeg van Jansen bleef geduldig wachten op een ruimere voorsprong, terwijl Heracles enkel gevaarlijk werd met een schot van afstand. Een kwartier voor tijd maakte Karlsson aan alle onzekerheid een einde. Bucker had nog antwoord op schoten van Aboukhlal en Reijnders, maar moest uiteindelijk het antwoord schuldig blijven op de rebound van de Zweed.

Barasi

Het verzet van de Heraclieden was hiermee gebroken en AZ kon op jacht naar meer treffers. Yusuf Barasi zag zijn dadendrang vlak na zijn invalbeurt beloond worden. De spits ging alleen af op Bucker, omspeelde de doelman en schoof beheerst binnen. In de slotfase kregen Beukema en Barasi nog kansen, maar gescoord zou er niet meer worden.

Karakteristieken

Doelpunten: 2′ Pavlidis 1-0, 39′ Karlsson 2-0, 43′ Basacikoglu 2-1, 76′ Karlsson 3-1

Gele kaarten: Polley (Heracles Almelo)

Opstelling AZ: Vindahl; Witry, Hatzidiakos (80′ Beukema), Martins Indi, Wijndal (c); Reijnders, De Wit (80′ Barasi), Clasie (80′ Koopmeiners); Sugawara (57′ Aboukhlal), Pavlidis (57′ Gudmundsson), Karlsson

Opstelling Heracles Almelo: Bucker; Polley, Sonnenberg, Rooskens, Knoester (46′ Les); Kiomourtzoglu (46′ Schoofs), Amissi (64′ Laursen), Agca (70′ De la Torre); Basacikoglu, Bakis, Szoke

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant