Wedstrijden

AZ bekert door als groepswinnaar na zege op Dnipro-1

AZ heeft de laatste zestien van de Conference League bereikt door een 2-1 zege op Dnipro-1. De Alkmaarders schoten uit de startblokken met een vroege treffer van Odgaard. De bezoekers maakten via Dovbyk voor rust gelijk, maar vlak voor tijd zorgde Pavlidis voor de winnende treffer.

De Alkmaarders begonnen goed in eigen stadion en kwamen al rap aan de leiding. Karlsson krulde de bal met veel gevoel voor en vond het hoofd van Odgaard. De Deen kopte vervolgens op fraaie wijze tegendraads in. Via opnieuw Odgaard en een inzet van Beukema op de paal was AZ dichtbij de tweede treffer.

Het was echter niet zo dat de gasten niet gevaarlijk werden. Verhulst moest in het eerste bedrijf tweemaal redding brengen op pogingen van de Oekrainers, maar de derde keer moest de doelman het antwoord schuldig blijven. Dovbyk kon de bal vlak voor rust van dichtbij afmaken.

Spanning

Na de pauze kwam Pavlidis in het veld en de Griek had een minuut na zijn entree al moeten scoren. De aanvaller schoof de bal echter naast de lege goal. Het was één van de spaarzame hoogtepunten in de tweede helft, al was het door de spanning zeker niet saai. Beide ploegen hielden elkaar echter redelijk in evenwicht.

Pavlidis

Pavlidis kreeg vlak voor tijd pas weer een kans maar schoot uit een moeilijke hoek voorlangs. Niet lang daarna maakte de Griek toch nog zijn treffer. De aanvaller kopte binnen na een voorzet van Lahdo. Het zou ook de winnende treffer blijken te zijn, waardoor AZ als groepswinnaar doorbekert. Het ontloopt daarmee de tussenronde en plaatst zich bij de laatste zestien van de Conference League.

Karakteristieken

Doelpunten: 8′ Odgaard 1-0, 40′ Dovbyk 1-1, 87′ Pavlidis 2-1

Gele kaarten:

Opstelling AZ: Verhulst; Hatzidiakos, Beukema, Dekker (46′ Pavlidis), Kerkez; Reijnders (88′ Koopmeiners), D. de Wit, Clasie (c) (88′ Bazoer); Sugawara, Odgaard (65′ Lahdo), Karlsson (65′ Van Brederode)

Opstelling SK Dnipro -1: Aruajo da Silva; Adamyuk, Svatok, Sarapiy, Busanello; Rubchynskyi, Pikhalyonok, Babenko; Nazarenko, Dovbyk, Hamache

Foto: Pro Shots | Toon Dompeling

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %