Wedstrijden

AZ behoudt koppositie na overwinning op Emmen

AZ heeft zojuist met 1-4 weten te winnen op bezoek bij FC Emmen. De overwinning was wellicht iets geflatteerd, maar uiteindelijk wel terecht. Gesteund door een vol uitvak begonnen de Alkmaarders goed. Na een kwartier bracht Boadu het scorebord voor het eerst in beweging. Na een vlotte gelijkmaker van Bakker liep de ploeg van Van den Brom middels treffers van Ouwejan en Idrissi (tweemaal) uit naar een ruime overwinning.

De Alkmaarders hadden in de eerste helft een licht overwicht, al toonde FC Emmen zich een waardige tegenstander. De thuisploeg was brutaal en kreeg in het eerste bedrijf ook zeker een paar goede mogelijkheden. Zo behoedde Bizot zijn ploeg na tien minuten voor een achterstand door Marinus van scoren af te houden. Niet veel later kwam AZ aan de leiding. Na een assist van Seuntjens kon Boadu van dichtbij binnentikken.

Ouwejan

Lang kon de ploeg van Van den Brom echter niet genieten van de voorsprong. Twee minuten later kon Bakker de bal van dichtbij binnenwerken na slecht verdedigen bij een corner. De gasten bleven echter het overwicht houden, al moest Bizot wel redding brengen na een vrije trap van Jansen. Een kleine tien minuten voor rust kwam het Alkmaarse equipe echter weer aan de leiding. Middels een fraaie knal van Ouwejan kwam de ploeg van Van den Brom weer aan de goede kant van de score te staan. Twee minuten voor de pauze besliste Idrissi het duel. De linksbuiten kon simpel afronden na een fout van Scherpen.

Bizot

Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. Net als in de eerste helft was het Emmen dat de eerste mogelijkheid kreeg. Een knal van Bijl werd echter uitstekend gekeerd door de uitblinkende Bizot. Het was echter weer AZ dat het meest scherp was voor de goal. Een kleine twintig minuten voor tijd gooide Idrissi de wedstrijd helemaal in het slot door op aangeven van Boadu de 1-4 te maken. Hierna zou er niet veel meer gebeuren voor beide doelen, waardoor de drie punten betrekkelijk eenvoudig mee naar Alkmaar konden.

Karakteristieken

Doelpunten: 15′ Boadu 0-1, 17′ Bakker 1-1, 37′ Ouwejan 1-2, 43′ Idrissi 1-3, 70′ Idrissi 1-4

Gele kaarten: Idrissi (AZ)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Vlaar, Ouwejan; Midtsjø (65′ Gudmundsson), Til (c), Koopmeiners; Seuntjens, Boadu (77′ Rotariu), Idrissi (71′ Johnsen)

Opstelling FC Emmen: Scherpen; Klok, Veendorp, Bakker, Cavlan; Bijl, Benmoussa (69′ Chacón), Jansen (77′ Peters), Marinus (69′ Arias); Slagveer, Pedersen