19-09-2020: AZ - PEC Zwolle Eredivisie seizoen 2020-2021 L-R Fredrik Midtsjo of AZ Alkmaar
Wedstrijden

AZ begint de competitie met teleurstellend gelijkspel

AZ heeft zijn eerste Eredivisie-wedstrijd van het seizoen met 1-1 gelijkgespeeld tegen PEC Zwolle. De Alkmaarders kwamen na een rode kaart van Stengs al vroeg in de wedstrijd met tien man te staan. Op basis van het spel in de tweede helft verdiende AZ de overwinning, maar het bleef dus gelijk. Myron Boadu maakte het enige doelpunt namens de Alkmaarders.

Hoofdrol voor de VAR

Even leek de wedstrijd van AZ beroerd te beginnen. Serdar Gözübüyük wees in de zevende minuut van de wedstrijd naar de stip voor een penalty voor PEC na een overtreding van Midtsjø. Terwijl Reza al klaar stond voor de strafschop, corrigeerde de VAR de beslissing en gaf hij aan dat de overtreding buiten de zestien meter was gemaakt. De vrije trap van Lam die daarop volgde eindigde in de muur. Even later greep de VAR weer in. Gözübüyük werd naar de kant geroepen om te kijken naar een overtreding. Stengs was even eerder met gestrekt been ingekomen op Kenneth Paal. De scheidsrechter gaf Stengs zelfs een rode kaart voor zijn actie, waardoor AZ nog dik 70 minuten met 10 man stond. Zwolle kreeg daardoor veel ruimte om te voetballen. In de 29e minuut volgde de eerste enorme kans voor de bezoekers. Clint Leemans kopte de bal bij de tweede paal in, maar Bizot wist knap te redden. Het eerste grote gevaar van de Alkmaarders volgde 7 minuten voor rust. Albert Gudmundsson draaide vanaf rechts naar binnen en schoot de bal tegen via de paal naast. Nog geen minuut later volgde de openingstreffer van de wedstrijd. Leemans knalde de bal van een flinke afstand over Bizot heen: 0-1. Dat was ook meteen de ruststand in het AFAS Stadion.

Boadu maakt gelijk

Na de theepauze was Albert Gudmundsson dichtbij de gelijkmaker. Na een pass van Midtsjø kwam hij oog in oog te staan met PEC-goalie Zetterer, maar laatstgenoemde bracht met zijn been redding. AZ domineerde de eerste tien minuten na rust en was veelvuldig te vinden voor het doel van Zetterer. Eliano Reijnders, het broertje van Tijani, was met een hard schot nog dichtbij de 0-2, maar Bizot wist weer goed te redden. Even later was het via Myron Boadu raak voor AZ. Na klungelig inleveren van Bram van Polen kwam de bal voor de voeten van de ingevallen Tijani Reijnders. Hij stuitte nog op Zetterer, maar in de rebound stond Boadu klaar om de stand gelijk te trekken. AZ drong steeds meer aan om de voorsprong te pakken. Acht minuten voor tijd kwam ook Zwolle met tien man te staan nadat oud-AZ’er Thomas Lam natrapte. In de 89e minuut waren de Alkmaarders nog heel dichtbij de 2-1 via Boadu, maar zijn schot werd geblokt. Zodoende bleef het 1-1 in Alkmaar.

Karakteristieken

Opstelling AZ: Bizot; Wijndal, Letschert, Hatzidiakos (69′ Druijf), Svensson; Midstjø, Koopmeiners (a), de Wit; Stengs, Boadu, Gudmundsson (62′ T. Reijnders)
Opstelling PEC: Zetterer; Paal, Kersten, van Polen (a), van Wermeskerken; Drost (76′ Pherai), Lam, Huiberts (76′ Nakayama); van Duinen; Reza Ghoochannejhad (58′ E. Reijnders), Leemans (58′ Saymak)

Doelpunten: 38′ Leemans 0-1, 68′ Myron Boadu 1-1
Gele kaarten: Van Duinen, Huiberts, van Polen, Lam, Nakayama (PEC Zwolle), Gudmundsson, Svensson (AZ)
Rode kaart: Stengs (AZ), Lam (PEC Zwolle)

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant