Wedstrijden

AZ aast op revanche in halve finale

AZ neemt het morgen in de beker op tegen Willem II. Een mooie mogelijkheid om de nederlaag van afgelopen zondag enigszins te doen vergeten. Met een vol uitvak gaan de Alkmaarders proberen voor het derde jaar op rij de finale van de KNVB beker te behalen.

In aanloop naar de bekerwedstrijd kwam John van den Brom met goed nieuws. Stijn Wuytens maakt morgen namelijk weer deel uit van de wedstrijdselectie . Verder is het nog onduidelijk of Jonas Svensson morgenavond weer inzetbaar is voor de ploeg van John van den Brom. De rechtsback moest de wedstrijd zondag laten schieten door een blessure. Mocht de Noor vanavond door de dokter niet fit genoeg worden bevonden, dan zal Ricardo van Rhijn zijn plaats innemen. Verder laat van den Brom weten dat morgenavond dezelfde namen aan de aftrap zullen verschijnen als afgelopen zondag.

De winnaar van Willem II-AZ zal het in de finale opnemen tegen de winnaar van Feyenoord-Ajax. Dat duel vindt vanavond om 20:45 plaats.

Het duel in Tilburg staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis. De VAR bij deze wedstrijd is Dennis Higler. Het duel wordt om 20:45 afgewerkt in het Koning Willem II stadion en is live te zien op FOX.

Recente historie

2018-2019: Willem II – AZ 2-1

Til (AZ), Vrousai, Crowley (Willem II)

2017-2018: Willem II – AZ 0-2

Seuntjens, Jahanbakhsh

2016-2017: Willem II – AZ 1-1

Luckassen (AZ), Falkenburg (Willem II)

2015-2016: Willem II – AZ 0-2

Janssen 2x

 

Peter Rus
Over de schrijver

Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.