Elftal en Technische staf

‘AZ aast op pareltje van FC Twente’

AZ wil Tijs Velthuis overnemen van FC Twente, dat meldt de Telegraaf vanmorgen. De Alkmaarders willen de 17-jarige jeugdinternational graag overhevelen naar de academie, terwijl ook de verdediger zelf een overstap ziet zitten. In Enschede schat hij de kansen op een doorbraak een stuk kleiner in, terwijl de Alkmaarse selectie een karrenvracht aan talenten herbergt. Bovendien is er nog de doorstroommogelijkheid via Jong AZ.

Velthuis komt oorspronkelijk uit Oldenzaal en kwam op 11-jarige leeftijd in de jeugdopleiding van de Tukkers terecht. Dat hij als groot talent te boek staat in Enschede wordt mede bevestigd door het feit dat hij op 16-jarige leeftijd  al meespeelde bij het Onder 19 elftal. In welk elftal hij eventueel in zal stromen in Alkmaar is op dit moment nog niet bekend.

Update: het spel is mooi op de wagen. Nadat het nieuws bekend werd zette FC Twente de hakken in het zand door te stellen dat AZ diep in de buidel moet tasten voor Velthuis omdat deze onder contract staat. Dat diepe zal ongetwijfeld meevallen voor een 17-jarige, dus als AZ het wil dan komt dat vast in orde allemaal, al is het ook maar omdat FC Twente elke euro nog steeds goed kan gebruiken om onder die hele berg schulden uit te komen.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com