Elftal en Technische staf

Arne Slot volgend seizoen hoofdtrainer AZ

Arne Slot wordt de nieuwe hoofdtrainer van AZ

AZ heeft vanmiddag bevestigd dat John van den Brom bezig is aan zijn laatste seizoen en ook dat Arne Slot zijn opvolger zal worden als hoofdtrainer, iets dat al vanaf het moment van de komst als assistent-trainer al in de pijplijn zat.

Langstzittende trainer al in gesprek met Utrecht

John van den Brom neemt afscheid als langstzittende trainer uit de clubgeschiedenis (5 jaar) en daar is de oefenmeester trots op: ‘De afgelopen vijf jaar heb ik mooie seizoenen beleefd bij AZ. Maar het is nog te vroeg om terug te blikken. Vanaf heden gaat de focus weer op dit seizoen. We gaan er de komende maanden alles aan doen om het seizoen AZ-waardig af te sluiten.’

Diverse bronnen bevestigen dat de Amersfoorter al in gesprek is met FC Utrecht over een dienstverband in de Domstad.

Van assistent naar hoofdtrainer

Toen Arne Slot vorig seizoen werd toegevoegd aan de staf was al snel duidelijk dat hij het stokje op termijn zou overnemen van John van den Brom. Bij AZ zijn ze zeer gecharmeerd van zijn kijk op het spelletje en is er veel vertrouwen in zijn kunde als toekomstig hoofdtrainer.

Slot haalde zijn papieren om hoofdtrainer te kunnen worden vorig seizoen al, maar AZ koos ervoor om het contract met Van den Brom nog een jaar te verlengen. In de tweede seizoenhelft zal AZ met Slot spreken over de duur van zijn contract en de verdere invulling van zijn staf.

Slimme zet?

Ergens is het een beetje raar om al deze zaken nu al naar buiten te brengen, maar dat leek met de aankondiging van Jack van Gelder in Rondo wel een beetje een vooropgezet plan van Van den Brom. Of het goed is voor de verhoudingen binnen de staf en spelersgroep is twijfelachtig, zeker gezien het moeizame seizoen tot nu toe. Laten we als supporters in ieder geval maar hopen dat dit goed gaat uitpakken en we zeker in de tweede helft van het seizoen weer een AZ gaan zien dat gaat strijden om een plek bij de top vier.

Martijn
Over de schrijver

Is de eindverantwoordelijke bij deze site, maar is ook eigenaar van het landelijk toonaangevende In de Hekken. Helpt bedrijven online groeien met 072DESIGN en is eigenaar van PGWEAR Nederland.