Wedden op voetbal

Elftal en Technische staf

Alireza: ‘Ik kwam hier als speler, nu ben ik een fan’

Afgelopen zomer maakte Alireza Jahanbakhsh een mooie transfer naar Brighton in de Premier League. Voorafgaand aan de wedstrijd van vandaag nam de Iraniër afscheid van het AZ-publiek.

Afgelopen zomer maakte Alireza Jahanbakhsh een mooie transfer naar Brighton in de Premier League. Voorafgaand aan de wedstrijd van vandaag nam de Iraniër afscheid van het AZ-publiek. Na afloop van AZ – Fortuna spraken wij de publiekslieveling over zijn tijd in Engeland en zijn terugkomst in Alkmaar.

Hoe voelt het om terug te zijn in Alkmaar?

‘Het is altijd leuk om hier terug te komen, AZ voelt als een warm thuis voor mij. Dat gevoel had ik in het eerste seizoen nog niet, Ik was een nieuwe speler en moest overal aan wennen. Naarmate de tijd vorderde ging ik steeds meer van AZ houden. Voor nu heeft AZ iets extra’s nodig om een hoger niveau te behalen. Ze moeten de mogelijkheid geven aan nieuwe spelers, net zoals ik, toen ik overkwam van NEC. Ik zie een mooie toekomst voor AZ. Ik hou van de manier waarop zij met spelers omgaan, spelers beter laten worden en kansen geven aan nieuwe spelers. Al deze redenen maken AZ uniek. Ik kwam hier als een speler, nu ben ik een fan.’

Hoe is het in Engeland?

‘Het gaat goed. Ik raak steeds meer gewend aan de nieuwe omgeving. Het voetbal is bij Brighton van een hoger niveau, de verwachtingen zijn hoger, het is een hele andere situatie. Toen ik naar Engeland ging wist ik waar ik aan begon. De Premier League is veruit de beste competitie ter wereld, dat maakt het niet makkelijk. Ik herinner mij een eerder interview met jullie in mijn eerste jaar bij AZ. Ik scoorde niet veel en speelde niet op de top van mijn kunnen. Toch wist ik zeker dat ik het in het seizoen daarna zou maken, omdat ik dan gewend zou zijn aan de omgeving en het niveau. Bij Brighton geldt precies hetzelfde. Ik heb een paar zware weken gehad door mijn blessure, maar nu voel ik me goed. Ik stond gister in de basis en hoop snel mijn eerste doelpunt voor Brighton te maken.’

Wat is je persoonlijke doel bij Brighton?

‘Mijn doel is om goed te presteren. Ik moet mijn eerste goal of assist nog maken, zodat ik vertrouwen krijg. Wanneer mij dat gelukt is, ga ik vanzelf beter presteren. Zoals ik eerder al zei: wanneer ik mij ergens meer thuisvoel, kan ik beter presteren. Dat was de reden dat ik vorig jaar zo goed presteerde voor AZ. Ik voelde mij heel erg thuis door de fans en mijn teamgenoten, alles was geweldig. Bij Brighton denk ik er ook zo over. Ik voel me daar ook steeds beter en beter, de goede prestaties zullen vanzelf volgen.’

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Peter Rus
Over de schrijver

Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.