Overig nieuws

Alex Kroes komt directie AZ versterken

Alex Kroes wordt per 1 december Directeur International Football Strategy bij AZ en treedt daarmee toe tot de dagelijkse leiding bij AZ samen met Robert Eenhoorn en Max Huiberts.

Oprichter (SEG) en grootaandeelhouder Go Ahead Eagles

Kroes is geen onbekende in de voetballerij, zo was hij medeoprichter van SEG, dat één van de toonaangevende partijen is in de wereld van de zaakwaarnemers. Na meer dan 17 jaar bij SEG stapte Kroes in 2019 in bij Go Ahead Eagles als Directeur en grootaandeelhouder en bouwde hij samen met zijn team een gezonde Eredivisieclub op in Deventer. In augustus van dit jaar verkocht Kroes zijn aandelen omdat hij toe was aan een nieuwe uitdaging, die hij nu heeft gevonden in Alkmaar.

Internationale ontwikkeling AZ

Alex Kroes gaat zich bij AZ vooral bezighouden met het verder exploiteren van de voetbalknowhow van de Alkmaarse club in het buitenland. AZ staat internationaal bekend als toonaangevende club als het aankomt op voetbalexpertise en het opleiden van jeugd en wordt daarom ook veelvuldig benaderd door clubs die een kijkje in de keuken willen komen nemen. Om dit ook meer in het voordeel van AZ zelf te kunnen laten werken zal Kroes zich ook gaan richten op de kansen die er internationaal gezien voor de Alkmaarders liggen.

Daarbuiten zal Kroes de huidige directie ook gaan ondersteunen bij dagelijkse zaken zoals de uitbreiding van het trainingscomplex in Wijdewormer en in- en rondom het AFAS Stadion.

[foto via Pro Shots / Erik Pasman]

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan professionele websites met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    0 %