AZ Jeugd

ADO stuurt Jong AZ met verlies de kerst in

Waar het eerste elftal van AZ de nodige stof tot denken heeft aan de kerstmaaltijd, kijkt Jong AZ terug op een prima eerste seizoenshelft. Het verloor in Wijdewormer wel van de nummer drie van de KKD ADO Den Haag. 

ADO Den Haag, dat in de tweede ronde van de KNVB beker 2-0 won van Sparta, begon met het sterkste elftal aan de laatste wedstrijd voor de winterstop. De lange Volendammer Henk Veerman stond in de punt van de aanval. Ook Jong AZ begon met de bekende namen in het veld. De jonge doelman Kuijsten mocht wederom het doel verdedigen nu Owusu-Oduro in de goal van AZ 1 staat.

ADO dringt aan, AZ scoort

In de beginfase van de wedstrijd tastten beide ploegen elkaar rustig af. De grootste kans was voor Silvinho Esajas die namens ADO uithaalde aan de rand van het strafschopgebied. Matteo Waem scoorde bijna vanaf 20 meter maar raakte de paal.

Jong AZ groeide in de wedstrijd en dat resulteerde na ongeveer een half uur in een gigantische kans voor Mexx Meerdink. De jonge spits, die na zijn blessure maar niet zijn topvorm weet te vinden, werd alleen voor het doel gezet maar kreeg de bal net niet lekker van Kewal. Daardoor kon zijn inzet van de doellijn gered worden door een Den Haag verdediger.

Kort voor rust was het toch raak. Ro-Zangelo Daal haalde na een mooie combinatie lekker uit vanaf de rand van het strafschopgebied en liet de keeper kansloos: 1-0.

ADO raakt gefrustreerd

Na de thee werd het spel er niet veel beter op, tot grote frustratie van ADO Den Haag. De ploeg uit de Hofstad begon zich te irriteren aan de veel jongere spelers die de bal toch regelmatig met gemak rondtikten. Bij de spelers in het geel-groen lukte ondertussen bijzonder weinig.

Na ongeveer een uur spelen kwam Dekker goed weg. De jonge centrumverdediger van AZ kreeg een diepe bal van ADO op zijn arm. De scheidsrechter floot niet voor een penalty.

Haagse turnaround

Het betekende wel het startschot van een Haags offensief. De krachten leken een beetje weg te vloeien bij Jong AZ en de ploeg werd slordiger. Henk Veerman kreeg een diepe bal op het hoofd en hij legde panklaar af op Sellouki die beheerst binnenschoof.

Een minuut later was het wéér raak voor ADO dat in twee minuten de wedstrijd volledig omdraaide. Jong AZ leek geschrokken van de 1-1 en stopte praktisch met het dekken van mensen. Zo kon ADO makkelijk naar de 1-2 combineren.

Het spel van Jong AZ werd er vervolgens niet veel beter op. Dat leverde onder andere een kolderiek moment op toen keeper Kuijsten over de bal heen trapte. Dat ging maar net goed. Aan de andere kant deed Coremans iets soortgelijks. Ook dat resulteerde niet in een goal. Kees Smit gunde Kewal met een prima actie nog een grote kans op de gelijkmaker. Hij schoot 1-op-1 met de keeper de bal de Zaanstreek uit.

Zo bleef het 1-2 en verloor Jong AZ de laatste competitiewedstrijd van het jaar. Het staat twaalfde en is daarmee de best geplaatste jeugdploeg in de KKD. Met name in het eerste deel van de competitie werden uitstekende resultaten behaald. Nadat verschillende spelers zich bij het eerste moesten voegen kwam de klad er een beetje in.

FOTO: PRO SHOTS / Vincent de Vries

Rik Bos
In de jaren 90 geboren in de binnenstad van Alkmaar. Volgt AZ sinds de eeuwwisseling actief. Vroeger door de spijlen van de Hout, sinds de opening van het DSB-Stadion vast met zijn vader vanaf de tribune. Zijn mooiste AZ-momenten zijn Sporting Lissabon - AZ in het Estádio José Alvalade en het kampioensfeest op het Waagplein.

    Comments are closed.

    0 %