Elftal en Technische staf

Adam Maher definitief terug naar AZ

Adam Maher keert definitief terug bij AZ. De middenvelder werd afgelopen week al medisch gekeurd en zal vandaag een contract signeren in Alkmaar. In eerste instantie zal de vijfvoudig international een overeenkomst tekenen tot het einde van het seizoen. Of er nog opties in de verbintenis zijn opgenomen is op dit moment nog niet bekend. Dat zal later vandaag tijdens de presentatie duidelijk worden.

Succes

Maher gaf enkele weken geleden al aan open te staan voor een terugkeer, maar had op dat moment nog geen aanbieding gehad. Dat voorstel volgde vorige week alsnog, waarna men snel tot overeenstemming kwam. Het betekent voor de 25-jarige technicus een terugkeer in de stad waar hij zijn grootste successen kende. Maher brak in 2011 door als veelbelovend talent en had in 2013 een groot aandeel bij het winnen van de beker. Na die triomf vertrok hij naar PSV, om vijf jaar later terug te keren bij AZ. Komende zondag zou hij tegen Feyenoord zijn rentree kunnen maken.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com