AZ Jeugd

Aboukhlal schiet Jong AZ met vier treffers voorbij Helmond Sport

Jong AZ heeft zojuist met 4-1 gewonnen van Helmond Sport. Grote man aan Alkmaarse kant was Zakaria Aboukhlal. De aanvaller maakte in de tweede helft hoogstpersoonlijk het verschil door in een half uur tijd vier keer te scoren. Daar zag het in de eerste helft niet naar uit. Beide elftallen speelden een matige wedstrijd, waarin de kansen schaars waren. In de tweede helft werd er echter toch nog vijf keer gescoord door beide ploegen, met Jong AZ als terechte winnaar.

De beloften waren in het eerste bedrijf wel de betere en meest gevaarlijke partij, al werd doelman Van Gassel nauwelijks getest. Aan de andere kant had De Boer ook nauwelijks wat te doen. Pas een half uur voor tijd brak een spelhervatting de wedstrijd open. Tijjani Reijnders krulde bal uit een vrije trap met veel gevoel achter  de verdediging van Helmond Sport, waarna Zakaria Aboukhlal de bal binnen kon schieten. Een klein kwartier later verdubbelde de buitenspeler de marge nadat hij op fraaie wijze alleen voor de keeper werd gezet door Taabouni.

Het leek hierna nog even spannend te worden toen Helmond Sport kort hierna een strafschop verzilverde via Swinnen. Jong AZ liet zich echter niet van de wijs brengen en gooide het duel vijf minuten voor rust in het slot. Arbiter Bijl gaf de Alkmaarders een strafschop, die Aboukhlal middels een heerlijke panenka benutte. Diezelfde Aboukhlal maakte een minuut daarna zelfs zijn vierde, door zwak verdedigen van de Helmondse defensie af te straffen. Zo winnen de manschappen van Koen Stam en Michel Vonk de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop en vindt het aansluiting met de middenmoot.

Karakterstieken

Doelpunten: 60′ Aboukhlal 1-0, 73′ Aboukhlal 2-0, 75′ Swinnen (strafschop) 2-1, 85′ Aboukhlal (strafschop) 3-1, 86′ Aboukhlal 4-1

Gele kaarten: Koopmeiners, Jacobs (Jong AZ) Dzepar, De Regt (Helmond Sport)

Opstelling Jong AZ: De Boer; Chruch, P. Koopmeiners (c), Weigelt (58′ Savastano), Bakker; Reijnen, Oosting (71′ Jacobs) Goudmijn; Aboukhlal, Margaret (87′ Sedlacek), Taabouni

Opstelling Helmond Sport: Van Gassel; Joppen, De Regt (c), Klomp, Poelmans; Swinnen, Dzepar (69′ Mutzers), Stans; Vereijken, Verkennis, Koolhof (80′ Werkhoven