Wedstrijden

Aboukhlal schiet AZ in slotfase naar overwinning

AZ heeft vanavond in de absolute slotfase gewonnen van ADO Den Haag. In het AFAS Stadion was invaller Zakaria Aboukhlal de gevierde man. De invaller maakte na 70 minuten de gelijkmaker en tekende in de slotseconde voor de 2-1 overwinning.

Eerste gevaar AZ

AZ begon de wedstrijd met dezelfde elf namen als afgelopen woensdag tegen PSV. Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van aanvoerder Teun Koopmeiners. Zijn kopbal uit een corner van Karlsson werd goed gered door Luuk Koopmans. Enkele minuten later kreeg Gudmundsson een enorme kans na een te korte terugspeelbal bij ADO, maar hij schoot over. Na dik een kwartier spelen volgde er opnieuw een grote kans voor de IJslander. Oog in oog met Koopmans schoot hij naast.

Na dik twintig minuten spelen was AZ heel dichtbij de openingstreffer. Wijndal zette vanaf links strak voor op Boadu, maar laatstgenoemde schoot de bal hard tegen de lat. De Alkmaarders bevonden zich voortdurend op de helft van ADO en het was wachten op de 1-0. Na een halfuur kreeg Boadu een nog grotere kans. Weer was er een scherpe voorzet van Wijndal, maar de spits schoot dicht voor het doel hard over. Hierna werd het doel van ADO meerdere malen onder vuur genomen, maar werd er niet gescoord. Zo zochten de spelers ondanks een Alkmaarse kansenregen met een 0-0 stand de kleedkamer op.

1 kans, 1 goal

Het eerste kwartier na rust waren er geen grote kansen voor beide ploegen. Wel was AZ constant op de helft van ADO. In de 58e minuut kwam ADO op een voorsprong via Michiel Kramer. De bal kwam uit de kluts voor zijn voeten en hij bleef rustig : 0-1. Na dik een uur spelen greep Jansen hard in en besloot hij vier spelers tegelijk te wisselen. AZ bleef druk uitoefenen op de Hagenezen, wat resulteerde in een goede kopkans voor Boadu, maar zijn inzet ging naast.

Aboukhlal draait wedstrijd om

Na 72 minuten kreeg AZ eindelijk waar het al de hele wedstrijd recht op had: een doelpunt. Aboukhlal gleed een lage voorzet van Midtsjø vanaf rechts scherp binnen in de verre hoek. Zodoende hadden de Alkmaarders nog een kleine 20 minuten om de winnende te maken.

Zakaria Aboukhlal scoort tegen ADO Den Haag

AZ bleef aandringen en duwde ADO ver terug op eigen helft. Myron Boadu had de 2-1 op de schoen, maar hij schoot de bal op de paal. In de 90e minuut was het wél eindelijk raak. Aboukhlal schoot in de 90e minuut de bal via de binnenkant van de paal binnen. Zodoende won AZ met 2-1 van ADO Den Haag en blijft het bovenin de Eredivisie meedoen.

Karakteristieken

AZ: Bizot; Sugawara, Hatzidiakos (62′ Reijnders), Martins Indi (62′ Letschert), Wijndal; Midtsjø, Stengs, Koopmeiners (a); Gudmundsson (62′ Evjen), Boadu, Karlsson (62′ Aboukhlal)

ADO: Koopmans; Castillo (56′ Pinas), Kemper, Del Fabro, van Ewijk; Goossens, Vejinovic (a), Ratiu; Bourard (72′ De Boer), Kramer (79′ Karelis), Besuijen (72′ Ould Chickh)

Scoreverloop: 58′ 0-1 (Michiel Kramer), 72′ Aboukhlal 1-1, 90′ Aboukhlal 2-1