Wedden op voetbal

Elftal en Technische staf

Aanwinst Bizot: ‘Veel lachen en vrolijkheid’

Terwijl de spelers van AZ en de beloften na hun onderlinge oefenpartij het zweet van hun lijf afspoelden, stond nieuwkomer Marco Bizot (kreeg rust) relaxed met een beker koffie in de catacomben. In afwachting van de jaarlijkse handtekeningensessie op de open dag, sprak de goedgehumeurde Noord-Hollander over zijn eerste maand als AZ’er.

”Ik ben serieus en oprecht blij met de mogelijkheid en kans die ik hier krijg bij AZ. En dat kun je inderdaad naar buiten toe zien. Veel lachen en vrolijkheid”, rept Bizot in gesprek met AZ Fanpage. Toen de oud-speler van SV Westfriezen in Alkmaar arriveerde, trof hij een groep aan die nog steeds moeite had de klappen van de verloren beker- en play-off-finale te verwerken. ”In het begin merkte ik dat wel een klein beetje”, geeft de 26-jarige sluitpost toe. Maar ondertussen is de rust wedergekeerd. ”Ik denk dat we stilletjes aan op weg zijn naar een andere manier van spelen. Er is natuurlijk ook het een en ander in de selectie veranderd. Het wordt gewoon een heel nieuw jaar, met dus ook nieuwe kansen.”

Intensieve weken

Bij AZ had de in Hoorn geboren goalie weinig moeite zich aan te passen. Dat kwam mede doordat de spelers de afgelopen periode veel tijd met elkaar doorbrachten. ”We zijn op trainingskamp geweest en een dag later direct naar Griekenland vertrokken voor het oefenduel tegen Pantahinaikos. Het zijn lange en intensieve weken die we nu met elkaar doorbrengen, maar ik denk dat het voor de groep wel oké is”, stelt Bizot.

Bizot in actie tijdens de eerste training.

Met de meer ervaren spelers heeft hij de grootste klik. ”Die hebben in hun dagelijks leven ook het huisje, boompje, beestje-verhaal. Dan heb je toch veel raakvlakken om over te praten”, rept Bizot. De voorbereiding is voor hem tot nu toe sowieso een leerzame ervaring. ”Je komt op plekken waar je nog nooit bent geweest, terwijl ik hier gewoon in de buurt heb gewoond. In zo’n voorbereiding zie je ineens hoe mooi Noord-Holland kan zijn.”

Genk en AZ vergelijkbaar

Van 2014 tot afgelopen zomer speelde Bizot in België bij Racing Genk, dat hem overnam van FC Groningen. Maar door een vervelende enkelblessure speelde hij daar al in de winter zijn laatste duel. ”Genk en AZ zijn denk ik heel vergelijkbare clubs, al zijn de competities wel weer erg verschillend. Maar ik zie dit persoonlijk als een stap vooruit. Niet alleen op voetbalgebied, maar ook allerlei dingen eromheen.”

Marco Bizot is direct populair bij de jonge generatie AZ-fans.

Aan Bizot nu de zware taak eindelijk voor rust te zorgen in het AZ-doel. Want nadat Esteban in 2015 transfervrij naar Trabzonspor trok, heeft geen keeper kunnen imponeren. Sergio Rochet liet onvoldoende zien, Gino Coutinho was gehaald als reservedoelman en huurling Tim Krul stelde hevig teleur. Maar met de prestaties van zijn voorgangers kan Bizot logischerwijs weinig. ”Toen ik bij Genk kwam moest ik hun clubheld László Köteles vervangen. Dat was ook heel lastig. Bij AZ is de situatie inderdaad totaal anders. Maar het valt en staat uiteindelijk allemaal met je eigen prestaties en de manier waarop je er zelf in staat. Het enige dat je kunt doen is alles geven voor de club.”

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Brian Wijker
Over de schrijver

Sinds de zomer van 2014 werkzaam voor deze website. Is vaak te vinden op de perstribune bij thuis- en uitwedstrijden van AZ. Brian is ook redacteur bij In de Hekken en werkt als Freelancer bij het Noordhollands Dagblad. Volg Brian op twitter: @BrianWijker

5 Comments

Comments are closed.
  • Avatar
    • Avatar
      • Avatar
  • Avatar