11-09-2021: Voetbal: AZ - PSV Eredivisie seizoen 2021-2022
Wedstrijden

Aanvallend onmachtig AZ verliest van PSV

AZ is er vanavond niet in geslaagd de drie punten in eigen huis te houden. Tegen PSV verloor de ploeg van Jansen met 0-3 door doelpunten van Boscagli, Vertessen en Doan. 

De wedstrijd in het AFAS Stadion begon met een fraaie lichtshow en sfeeractie op de Ben-Side, waarna er op het veld een interessant schouwspel plaatsvond. Beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd, al had de thuisploeg voetballend gezien een overwicht.

Boscagli

Tot veel kansen leidde dat overigens niet. AZ kreeg de eerste mogelijkheid, maar op aangeven van Aboukhlal kreeg Pavlidis zijn voet niet tegen de bal. Niet veel later kwamen de Eindhovenaren aan de leiding. Boscagli mocht vanaf een meter of 25 vrij aanleggen en knalde de bal fraai in de kruising. In het vervolg van de eerste helft was het rustig voor beide doelen, al was de wedstrijd allerminst saai te noemen.

Na de pauze was de wedstrijd minder enerverend. Door de score bleef het spannend, maar voor beide doelen viel er weinig te beleven, tot het moment dat Vertessen toesloeg. De invaller troefde Martins Indi af in één tegen één duel en schoot vervolgens hard en laag raak.

In het restant van de wedstrijd probeerde AZ het nog wel, maar kwamen de Alkmaarders er aanvallend gezien simpelweg niet aan te pas. Aan de andere kant toonde PSV zijn klasse door in de omschakeling te slaan. Ritsu Doan knalde de bal van afstand op prachtige wijze langs de kansloze Vindahl. Het bleek tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd, al kwam de thuisploeg nog goed weg toen Bruma op de lat kopte.

Karakteristieken

Doelpunten: 14′ Boscagli 0-1, 69’ Vertessen 0-2, 84’ Doan 0-3

Gele kaarten: Van Ginkel (PSV) Hatzidiakos, Clasie (AZ)

Opstelling AZ: Vindahl; Witry, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal (c) (72’ Sugawara); Midtsjø, De Wit, Clasie (82’ Poku); Aboukhlal (72’ Evjen), Pavlidis, Karlsson (82’ Reijnders)

Opstelling PSV: Drommel; Mwene, Ramalho, Obispo, Max; Van Ginkel (c) (62′ Gutierrez), Götze, Boscagli (85’ Teze); Madueke (55′ Bruma), Zahavi (55′ Doan), Gakpo (62′ Vertessen)

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Ook interessant