Ingezonden

5 AZ voorspellingen voor het slot van de competitie

Column over de prestaties van AZ

Het worden AZ-loze weken nu de selectie van Oranje, mét Owen Wijndal en Jordy Clasie, zich heeft verzameld in Zeist. Een mooie gelegenheid om eens in onze glazen bol te kijken en een paar, misschien soms wat gewaagde, voorspellingen te doen.

  1. AZ plaatst zich voor de Europa League

De maand maart verliep rampzalig voor AZ. Het werd door Ajax uit de KNVB Beker gekegeld, trok aan het kortste eind in de achtste finale van de Conference League, verloor tegen concurrent FC Twente en speelde gelijk tegen Willem II. De voetbalkenners gaven dan ook weinig geld voor een mogelijke derde plaats van AZ in de eindrangschikking van de Eredivisie. De interlandbreak biedt uitkomst.

Na de wedstrijden van Oranje hervinden de Alkmaarders zich en zetten een ongekende eindspurt in. Van de laatste acht wedstrijden worden er zeven gewonnen, één eindigt in een gelijkspel. Het resultaat is een knappe derde plaats op vier punten afstand van Feyenoord. Door de bekerwinst van Ajax plaatst AZ zich hiermee voor de Europa League play-offs.

  1. Jesper Karlsson eindigt seizoen met 20 goals en 14 assists

Al vóór de interlandbreak is Jesper Karlsson aan een uitstekend seizoen bezig. In het shirt van Zweden trekt hij deze lijn door. Hij beslist de WK play-off wedstrijd tegen Tsjechië met zijn eerste interlandgoal. Blakend van het zelfvertrouwen keert hij terug bij AZ en helpt het team met een aantal prachtige goals en assists naar de zo felbegeerde derde plek in de competitie.

  1. AZ houdt Ajax van titel

Drie wedstrijden voor het einde staat de kraker tussen AZ en Ajax op het programma. Om zicht te houden op de derde plek is een AZ overwinning noodzakelijk. Tegelijkertijd voelen de Amsterdammers de hete adem van concurrent PSV in hun nek. Bij een nederlaag zullen de Eindhovenaren de koppositie overnemen.

In een nu al legendarische wedstrijd vol strijd, prachtige goals en incidenten trekt AZ via een goal van Jordy Clasie in de laatste minuut aan het langste eind. Door een gelijkspel van Feyenoord stijgen de Alkmaarders naar de derde plaats. Ze geven dit in het restant van het seizoen niet meer uit handen. PSV wint uiteindelijk de landstitel.

  1. Owen Wijndal speler van het jaar én blijft bij AZ

De fans van AZ zijn het er roerend over eens: Owen Wijndal is de belangrijkste en beste AZ speler in het seizoen  2021/2022. De bezoekers van AZFanpage stemmen massaal op de verdediger uit eigen opleiding. Jesper Karlsson eindigt in de verkiezing vlak achter hem maar komt een paar puntjes tekort voor de titel. Bij de prijsuitreiking verrast Wijndal de fans door te meldden dat hij nog niet klaar is bij AZ: 

‘Ik voel dat er iets moois staat te gebeuren bij AZ en daar wil ik graag deel van uitmaken. Daarom heb ik besloten ook volgend seizoen hier te willen spelen.”

  1.  Eenhoorn en Huiberts trekken de portemonnee

Na een redelijk succesvol seizoen beseffen Eenhoorn en Huiberts dat investeringen nodig zijn om écht aan te haken bij de top. Met de miljoenen van de verkoop van onder andere Calvin Stengs en Myron Boadu nog in de tas roeren ze zich op de transfermarkt en zorgen voor een aantal sensaties.

Uit Brazilië komt het toptalent Yuri Alberto, die een tussenstap in Nederland verkiest boven een directe overgang naar één van de Europese topcompetities. Verder versterken de Alkmaarders zich met de gewilde Tomas Suslov en Mees Hilgers en troeft het Feyenoord af met de terugkeer van Guus Til. AZ is klaar voor een nieuw seizoen waarin het geschiedenis hoopt te schrijven.

Dit waren onze voorspellingen voor het restant van het seizoen. Natuurlijk kan je zelf ook je voorspellingen loslaten op het restant van het Eredivisie seizoen bij één van de Nederlandse bookmakers. Op mybookmakers.nl kan je een overzicht vinden van de beste bookmakers.

AZFanpage
AZFanpage bestaat sinds 2000 en is sinds die tijd uitgegroeid tot de grootste supporterssite van AZ en is ook landelijk een bekende fansite. We brengen al het AZ-nieuws vanuit supportersperspectief. Kritisch, onafhankelijk en betrokken.

    Comments are closed.

    0 %