Wedstrijden

Jong AZ wint van ongeslagen Emmen

Jong AZ heeft zojuist de thuiswedstrijd tegen Emmen met 2-1 weten te winnen. Op een koud complex aan de Kalverhoek werden de drie punten terecht over de streep getrokken. De Alkmaarse talenten waren de bovenliggende partij, al werden er aan beide kanten niet veel uitgespeelde kansen gecreëerd. Dos Santos opende vroeg in de wedstrijd de score, waarna Jacobs in de tweede helft de 2-0 maakte. In blessuretijd deed Hemmen wat terug.

De thuisploeg schoot tegen Emmen uit de startblokken. Al vanaf de aftrap was duidelijk dat Jong AZ zich wilde revancheren voor de nederlaag eerder deze week tegen Helmond Sport. Nadat de eerste aanval was afgeslagen was het bij de tweede poging wel raak. Dabney Dos Santos opende op aangeven van Tijani Reijnders al na zeventig seconden de score. De mannen van Martin Haar bleven hierna de bovenliggende partij, al zou het niet heel veel kansen krijgen.

Olij

Emmen, dat tot deze wedstrijd ongeslagen was, had ook moeite een gaatje te vinden in de Alkmaarse defensie. Levi Garcia was na een half uur dichtbij een doelpunt, alleen schoot de aanvaller de bal in kansrijke positie wild over. In de slotfase van de eerste helft kreeg ook Emmen wat mogelijkheden. Nadat de bezoekers een reeks corners hadden gekregen was het uiteindelijk Nick Olij die met een katachtige redding een doelpunt van Ibarguen voorkwam.

Jacobs

Na de pauze bleef AZ een licht overwicht houden en kreeg het ook een aantal mogelijkheden om te scoren. De grootste kans was wellicht voor Bel Hassani. De aanvaller kreeg de bal mee van Jacobs maar schoot uiteindelijk net niet zuiver genoeg, waardoor de keeper redding kon brengen. Niet veel later verdubbelde Jong AZ toch de voorsprong. Op aangeven van Kramer ging de bal voorbij aan Bel Hassani, waarna Jacobs bij de tweede paal de bal op kon pikken en binnenschoot.

Late aansluiting

In het vervolg van de wedstrijd bleef de thuisploeg relatief eenvoudig overeind en kreeg het zelf de beste kansen. De voorwaartsen van de Alkmaarders waren echter niet scherp genoeg in de laatste fase om de trekker over te halen. Emmen bleef zodoende in de wedstrijd en kwam in blessuretijd zowaar dichterbij. Stormram Hemmen kon alleen op Olij af en liet de doelman kansloos. Het was echter te laat voor de bezoekers waardoor de drie punten niet meer in accuut gevaar kwamen.