Jong AZ heeft zojuist de thuiswedstrijd tegen Emmen met 2-1 weten te winnen. Op een koud complex aan de Kalverhoek werden de drie punten terecht over de streep getrokken. De Alkmaarse talenten waren de bovenliggende partij, al werden er aan beide kanten niet veel uitgespeelde kansen gecreëerd. Dos Santos opende vroeg in de wedstrijd de score, waarna Jacobs in de tweede helft de 2-0 maakte. In blessuretijd deed Hemmen wat terug.

De thuisploeg schoot tegen Emmen uit de startblokken. Al vanaf de aftrap was duidelijk dat Jong AZ zich wilde revancheren voor de nederlaag eerder deze week tegen Helmond Sport. Nadat de eerste aanval was afgeslagen was het bij de tweede poging wel raak. Dabney Dos Santos opende op aangeven van Tijani Reijnders al na zeventig seconden de score. De mannen van Martin Haar bleven hierna de bovenliggende partij, al zou het niet heel veel kansen krijgen.

Olij

Emmen, dat tot deze wedstrijd ongeslagen was, had ook moeite een gaatje te vinden in de Alkmaarse defensie. Levi Garcia was na een half uur dichtbij een doelpunt, alleen schoot de aanvaller de bal in kansrijke positie wild over. In de slotfase van de eerste helft kreeg ook Emmen wat mogelijkheden. Nadat de bezoekers een reeks corners hadden gekregen was het uiteindelijk Nick Olij die met een katachtige redding een doelpunt van Ibarguen voorkwam.

Jacobs

Na de pauze bleef AZ een licht overwicht houden en kreeg het ook een aantal mogelijkheden om te scoren. De grootste kans was wellicht voor Bel Hassani. De aanvaller kreeg de bal mee van Jacobs maar schoot uiteindelijk net niet zuiver genoeg, waardoor de keeper redding kon brengen. Niet veel later verdubbelde Jong AZ toch de voorsprong. Op aangeven van Kramer ging de bal voorbij aan Bel Hassani, waarna Jacobs bij de tweede paal de bal op kon pikken en binnenschoot.

Late aansluiting

In het vervolg van de wedstrijd bleef de thuisploeg relatief eenvoudig overeind en kreeg het zelf de beste kansen. De voorwaartsen van de Alkmaarders waren echter niet scherp genoeg in de laatste fase om de trekker over te halen. Emmen bleef zodoende in de wedstrijd en kwam in blessuretijd zowaar dichterbij. Stormram Hemmen kon alleen op Olij af en liet de doelman kansloos. Het was echter te laat voor de bezoekers waardoor de drie punten niet meer in accuut gevaar kwamen.

Karakteristieken

Gele kaarten: Kolk (Emmen) Dos Santos (AZ)

Doelpunten: 2′ Dos Santos 1-0, 57′ Jacobs 2-0, 90′ Hemmen 2-1

Opstelling Jong AZ: Olij (c); Opdam (64′ Church), Regeling, Bakker, Kramer; Hoedemakers, Reijnders, Jacobs; Bel Hassani (71’Einarsson), Dos Santos, Garcia

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp (c); Veldmate, Klok, Haydari (57′ Jansen), Moussa,Bannink, Peters, Veendorp, Bakker, Ibarguen (57′ Bilate), Loen (81′ Hemmen)

Foto’s: Pro Shots

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

8 Replies to “Jong AZ wint van ongeslagen Emmen”

 1. Levi Garcia schiet de bal in kansrijke positie WILD (?????) over
  Ze waren NIET SCHERP voor het doel!
  Wat zijn we aan het doen mijnheer Haar?????
  OPTREDEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. jij mist ook wat maar ik hoef het geen eens op te noemen want iedereen op dit forum kan het het zo invullen.

     1. van harte gefeliciteerd hoewel het wel weer een moeizame overwinning was want als de kansen ook benut worden had de wedstrijd al lang beslist geweest.

 2. Heeeee. Dos Santos deed mee. Top. Kan ie zondag vanaf zijn eigen bank meekijken. Ik zeg Koopmeiners erin voor Marco.

 3. Fred niet bij de selectie? Ik hoop dat Brom hem gaat gebruiken tegen Utrecht, ik zie wel potentie in hem. helaas heeft hij een valse start gemaakt bij AZ. Misschien als links of rechtsbuiten afwisselen met Alireza.

Comments are closed.