Feyenoord heeft AZ zojuist getrakteerd op een forse nederlaag. De Alkmaarders begonnen vol goede moed aan de wedstrijd, maar na twintig minuten was het duel reeds beslist door treffers van Berghuis en Larsson. De voormalig AZ’er maakte voor rust ook nog zijn tweede treffer. Na de thee maakte Vilhena al rap aan elke onzekerheid een einde.

De Alkmaarders begonnen nog wel goed aan de wedstrijd. De ploeg leek zelfs op een 1-0 voorsprong te komen, ware het niet dat de treffer van Weghorst door Nijhuis werd geannuleerd vanwege buitenspel. Na bestudering van de beelden bleek dit echter een onjuiste beslissing. De brilstand bleef daardoor op het scorebord staan en Feyenoord profiteerde daar enkele minuten later van. Steven Berghuis kreeg de bal wat gelukkig voor zijn voeten maar schoot via de onderkant van de lat resoluut raak.

Beslissing

Het was een tik die de Alkmaarders niet meer te boven zouden komen. Vijf minuten later mocht Larsson ongehinderd naar binnen dribbelen en de bal tegen de touwen schieten. AZ probeerde het hierna nog wel, maar werd niet echt meer gevaarlijk. Nadat Wuytens vijf minuten voor rust de bal knullig inleverde was het Berghuis die de wedstrijd in het slot gooide.

Geen verandering

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. AZ probeerde het wel maar kon geen gaatje vinden in de gelegenheidsdefensie van Feyenoord. Door afwezigheid van Botteghin en Van der Heijden stonden Tapia en St. Juste namelijk weer centraal in de achterhoede. Midweeks oogde dit tegen Napoli alles behalve solide maar in Alkmaar werd Jones eigenlijk nauwelijks  in de problemen gebracht. Aan de andere kant sneden de mannen van Van Brockhorst heel makkelijk door de defensie van de thuisclub.

Debuut

Het was dat met name Berghuis coulant was voor zijn voormalig werkgever, waardoor de score niet nog pijnlijker werd. Een lichtpuntje aan Alkmaarse zijde deze middag was er echter nog wel. Teun Koopmeiners maakte zijn officiele debuut in de eredivisie en was ook direct de gevaarlijkste man in het rood. Zijn eerste inzet werd nog gesmoord in doelmond, terwijl zijn tweede poging via het been van een Feyenoorder op het dak van het doel belandde. Ondanks een derde doelpoging van Koopmeiners zou er geen beweging meer komen in het scorebord.

Karakteristieken

Doelpunten: 11′ Berghuis 0-1, 17′ Larsson 0-2, 41′ Berghuis 0-3, 57′ Vilhena 0-4

Gele kaarten:

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Van Eijden, Wuytens, Wijndal; Til, Vejinovic (38′ Dos Santos), Van Overeem; Jahanbakhsh (65′ Koopmeiners), Weghorst, Seuntjens (85′ Helmer)

Opstelling Feyenoord: Jones; Amrabat, Tapia, St. Juste, Haps (76′ Nelom); Toornstra, El Ahmadi, Vilhena; Berghuis, Boetius, Larsson

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

53 Replies to “Effectief Feyenoord geeft pover AZ afstraffing”

  1. dat deed hij verleden jaar al niet meer.
   wij zijn AZ we kunnen onder van de Brom niet beter.

  2. Dat deed hij al tijden niet meer.
   Slechtste trainer die we gehad en helaas nog hebben.

 1. Maar er zal wel geen reden zijn om Johnny te ontslaan. Alles gaat nog steeds heel goed bij AZ.

  Ik zeg; vooral doorgaan.

 2. Zelfs met een b-elftal is 010 nog beter dan AZ. Het is te lachwekkend voor woorden. Waar ik voor het seizoen al bang voor was, wordt op dit moment in gang gezet. De neerwaartse spiraal is alweer neergezet.

 3. OPSTAPPEN Huiberts Eenhoorn vdBrom en ook AZ publiek die tot het einde als schapen blijven zitten (wat een slappe hap allemaal) maak een statement en stap op stelletje slappelingen!
  Ze helpen nog steeds de ploegen uit de puree de AZ vrouwen
  Beschamend dit de ineenstorting van een stel twijfelaars en twijfelen is een vrouwelijke eigenschap.
  De enige kerel die stond te huilen en zich echt schaamde na afloop is Weghorst en de rest mag je wel doortrekken door de wc.
  Die ‘transgenders’ behalve Weghorst zijn geen strijders maar (nog steeds) mentale slappelingen en dat komt door die slappe leiding!
  Er is niets veranderd sinds afgelopen seizoenen en die slappeling van een Huiberts grijpt maar niet in.
  Zijn die geldschieters van AZ ook van die slapzakken?
  Grijp eindelijk eens in of zijn jullie allemaal idioot geworden?
  vdBrom stond in het begin met zijn handen in zijn zakken en spoorde zijn ploeg niet aan en Dos Santos zat na afloop lachend te keuvelen met dat ventje van Berghuis.
  Dat zegt alles!
  John vdBrom stap aub uit eigen beweging op!

 4. Wat een afgang ik hoop dat Huiberts Eenhoorn rond de tafel gaat met Brom dit kan echt niet… AZ!

  Btw, hoevaak wordt AZ nog benadeeld door de KNVB scheidsrechters ik vind het echt schandalig dat bepaalde scheidsrechter nog op het hoogste niveau mogen fluiten, het is echt lachwekkend ik kan er geen eens meer boos om worden ..

  AZ lijkt het optreden van de knvb scheidsrechter allemaal prima te vinden , van Gaal besprak het nog weleens in de media die verdedigde zijn ploeg..

 5. Niet te geloven dat zonder blikken of blozen Dos Santos er weer in wordt gezet!!!!
  Mentale weerwaarheid 0,0, taktiek klote, vrouwenvoetbal laten wij zie, vermaak voor het publiek 3x niets,
  Ontsla die klootzakken die voor verantwoordelijk zijn!! Rot op, rot op Brom met je telkens weer hetzelfde praatje.

  1. geen de Boer alsteblief,tikkie breed en tikkie terug.haal Rutte maar op.van Gaal zal het echt niet doen die zit heerlijk in Portugal en geeft Truus af en toe een tik tegen haar kont.

 6. Het is werkelijk waar niet te filmen dat je zo te kakken worden gezet in eigen stadion, ronduit belachelijk zo, Excelsior thuis was al beschamend, maar vandaag was echt de druppel voor mij ,vd Brom zo niet meer gehandhaafd kan worden, echt ik hoop vanavond het goede nieuws te mogen ontvangen dat er spoedoverleg wordt gepland en John wordt bedankt voor zijn diensten, moet er ook bij zeggen vd Eijden, Wuytens van Overheem Seuntjes, Jahanbakhsh als kinderen zijn weg gezet, kijk wanneer het loopt bij AZ is t af en toe genieten Vitesse,Sparta,(PSV uit welliswaar verloren), maar toen gingen ze ook door na die tegenslagen maar nu lijkt het wel bij het minst of gerinste dat ze het niet meer kunnen en daar houd ik de techinsche staf voor verantwoordelijk voor, geen plan niets , maar misschien moet Huiberts ook eens in de spiegel kijken en wellicht komt die dan tot de conclusie dat extra verdediger moet komen (een goede) en nog een goed buitenspeler..

 7. De top 3 aanvallen ha ha ha. Je mag blij zijn als AZ zich kan handhaven in het linker rijtje. Wat een waardeloze pot! Weghorst: Ik ga er dit seizoen 20 maken. Man ga je mond spoelen. Je was samen met Santos, Alireza, Wuytens en Til de slechtste van het veld. Niet één bal op doel geschoten onze houten Klaas en een paar keer de bal aan de tegenstander gegeven wat andere AZers ook vaak deden. Droevig droevig, Niets veranderd t.o.v. vorig seizoen. Heb me weer mateloos zitten ergeren op de tribune. En nu GA IK ECHT MIJN SEIZOENKAART INLEVEREN!! En Huiberts blijf maar lekker weer doormodderen met v.d. Brom hoor. Wat een wisselbeleid (Santos erin hoe krijg je het in je bolle hoofd?) en geweldig aan- en verkoopbeleid Huiberts. Waarom Midsjo niet eens proberen Brom???

 8. Dit is werkelijk waar om te huilen, zo pissig om dit zo, Hoe is het toch mogelijk dat we zo worden afgedroogd in eigen huis, vroeger waren we baas in eigen huis, Afas stadion was het tot een paar jaar geleden onder Verbeek thuis een oneembare vesting. Maar nu is het al jaren niets, ja oefenpotjes, en af en toe een keer een wedstrijd. maar zoveel spelers onder maat vandaag, NAC,Den haag thuis met geluk gewonnen, Vitesse en Sparta echt perfect, dus uit spelen we beter dan Thuis, hoe dan?? dan hoor ik dat er scherp getraind is afgelopen week, laat het dan GVD!!. in de westrijd zien dan, okay ik weet het is makkelijk vanaf de zijlijn, maar er is toch een teken aan de wand dat Jong en 1 2x achter elkaar verliest op een manier wat een vraagtekens oproept, ik ben er nu ook van overtuigd dat John dit gif niet meer kan overbrengen, het is te vaak gebeurd nu De AZ leiding moet ingrijpen. Iedere keer die slappe teksten van hem voor en na de wedstrijd, dat hoor en zie je als speler toch ook, heb je hem weer denk ik al Supporter laat staan als speler. Koek is op zeker omdat die Dos Santos laat invallen, Jahanbakhsh al weken om te huilen is, Seuntjes( goede speler) maar tempo agressie mag wel wat meer mag brengen en anders op het bankie. en zo kan ik er wel meer opnoemen maar als team zijn ze vandaag weer te kijk gezet door een Feyenoord wat wel spirit had van tot hier en niet verder en dat mag je onze coach echt verwijten dat is niet alleen van nu maar al meer dan een jaar hoe ik het zo zie, even een opleving om vervolgens weer finaal door de ondergrens te zakken… Ingrijpen dus!!!

 9. Het lek is eindelijk boven: Brom had de directie niet goed verstaan. Doelstelling was het thuispubliek ‘vermaken’ en John had verstaan ‘gek maken’. Kan gebeuren, zand erover! Het is nu uitgepraat en Brom gaat het morgen aan de spelers vertellen, dan zit iedereen weer op één lijn.

 10. Feyenoord stuurde geen B elftal het veld in. Larsson, Berghuis en Boetius gewoon te sterk voor van Eijden, Wuijtens. Nee eerder AZ had last van de blessures.
  Jahanbaksh al weken onder de maat. Weghorst werkte echt wel voor wat hij waard was, maar niets lukte. Vejinovic die uitvalt.
  Ook moet ik zeggen dat ik na het buitenspel geven op de mogelijke 1-0 al wist dat we niet gingen winnen. Het blijft onverteerbaar dat we niet met een videoref spelen. De enige denkbare reden kan alleen maar zijn om corruptie binnen de sport te kunnen houden, andere redenen die genoemd worden vallen onder de categorie GELUL. Ik ben niet onder de indruk van de KNVB.
  Toch hoorde je ook op het laatst nog de supporters en dat vind ik klasse.
  Alles zag recht komen en van deze blamage valt een hoop te leren…we zullen zien hoe de groep en staf dit gaan oppakken. Wordt vervolgd…

   1. Dat er een laatste man moet komen die een verdediging leidt bijvoorbeeld. Dat is 1.

    1. Het enige wat we uit weer zo’n dramatisch slechte wedstrijd leren is ontslag voor vd brom.
     Niks meer of minder……..

     1. Zo is het, nu opsodemieteren met Brom.
      Klaar, helemaal klaar.
      Laat hem Dos Santos en consorten meenemen!

  1. Dat video systeem wordt al jaren tegen gehouden door o.a de Nederlandse georganiseerde misdaad (zogenaamd te duur) hahaha!

   1. Ja dat is bullshit. Als jij en ik het op onze telefoon kunnen zien…
    En het gebeurt vaak met grensrechters die bij het uitvak staan (vorig jaar afgekeurde winnende goal Luckassen tegen Heerenveen). Misschien vinden de vlaggenmannetjes het eng. Een videoassist kan ze beschermen.

 11. Man van de wedstrijd is? “Tromgeroffel” Netnie dos Santos. Uitstekende wissel van het tactisch meesterbrein!!

 12. Man van de wedstrijd is? “tromgeroffel” Netnie dos Santos. Uitstekende wissel van het Tactisch meesterbrein!!

  1. Als beloning voor weer een jaar aankloten krijgt de pseudotrainer en ik kloot maar wat aan Brom vast weer in maart contractverlenging…. Waar hij eigenlijk per direct de laan uit zou moeten!!

 13. Dos Santos inbrengen . Ik kan het niet meer opbrengen om te gaan. Er zal echt niemand in het lang niet uitverkochte stadion hebben gezeten die dat begrijpt. En dan lachend het veld afgaan.

  Dat zegt alles.

 14. John vd Brom moet nu echt weg!! We zijn zo een mooie club met zo een goed beleid en zo een goede jeugd en dan zo een waardeloze trainer!!! Bij John is nooit een speler beter geworden maar alleen maar slechter! Louis v Gaal had met dit team en met zulke goede jeugdspelers absoluut meegedaan om de prijzen! Ik word erzo moe van! John is een trainer die 1 seizoen goed kan presteren maar daarna eentonig word. Het zijn altijd maar weer die zelfde praatjes voor en na de wedstrijd. Als speler zou je er toch echt ziek van worden met zijn zelfde praatjes elke keer maar weer pffff

 15. Waarom gaan supporters trouwens met bivak naar het stadion, wouden ze na de wedstrijd een bank overvallen?

  Zie het wel meer bij verschillende supportersgroepen van clubs , als je het aan mij vraagt hoef ik dat niet bij AZ te zien..
  corteo vlaggen rookpotten bengaalsvuur prima maar laat die rare mutsjes maar thuis…

 16. En ja hoor AZ gaat weer op dezelfde voet verder als vorig seizoen. Niets nieuws onder de zon. En dan dat nietszeggende obligate gewauwel van V.D. Brom na afloop en een lachende Dos Santos. Walgelijk! En slechts 14.000 toeschouwers bij een “topper”. Enkele jaren nog stijf vol met 17.000. Dit zegt genoeg. Wanneer zijn we nou eens eindelijk van Brom verlost. Wordt zo weer een verloren seizoen!

  1. Het is allang geen topper meer.
   Het is een topploeg tegen een MIDDENMOTER!!!!!!!!!!!!
   Vandaar die 14.000 schapen

  2. Het interesseert ze geen moer, 0,0!
   We kunnen hier epistels gaan schrijven hoe klote en ruk het allemaal is maar misschien
   kunnen we de volgende wedstrijd beter wegblijven ipv tegen deze waardeloze ouwewijvenvoetbal aan te gaan kijken met een coach die zich geen coach mag noemen.
   Als ik hem hoor praten krijg ik al kotsnijgingen!

 17. Het grote mentale probleem bij AZ
  Mag je nog spreken van een thuisvoordeel van AZ?
  Wanneer je twee jaar achter elkaar wordt vernederd door Feyenoord en met grote cijfers verliest van krantenclubje Excelsior dan is er blijkbaar al heel lang geen thuisvoordeel meer in Alkmaar.
  Alle teams gaan tegenwoordig vol goede moet naar het Afas stadion want er valt best wat te halen in Alkmaar.
  Het team valt bij een tegenslag ver terug en sommigen voetballen als een kip (Alireza) zonder kop.
  Dan mag je wel spreken van een groot mentaal probleem.
  Hoelang blijft dit voortduren aangezien het stadion steeds meer lege plekken gaat vertonen?

 18. WAT IS ER TOCH AAN DE HAND BIJ AZ¡!!!!!!!!!!!!
  Nogmaals WAT IS ER AAN DE HAND¿?????????????????????
  Is het nu alarmfase 1 of blijven we in de slaapmodes??
  Sta nog te stuiteren in de kamer!!!

 19. Ik vond het vuurwerk voor de wedstrijd wel leuk om te zien, en ook het weer zat niet tegen. De wedstrijd was net als de Grand Prix eerder die ochtend, Hamilton raakte net als AZ steeds verder achterop en had geen schijn van kans om te winnen. Alhoewel Hamilton nieuwe banden kreeg bij zijn pitstop, wij kregen Dos Santos.

 20. Inspiratieloos AZ weer, jongens weten van elkaar niet wat ze moeten doen, zo erg zelfs dat ze elkaar gaan uitschelden of vervloeken. Dit is allemaal de schuld van Huiberts en Brommetje. Huiberts omdat hij Brommetje aan zijn contract houdt en Brommetje omdat hij een tactisch onbenul is.
  Hoelang moeten wij als AZ supporters dit nog gaan aanzien?
  Van een tandem als Holman en Poulsen zat ik onwijs te genieten, nu is dat blijkbaar onmogelijk met het tactische brein van Brommetje. Waar is de echte buitenspeler die niet direct naar binnen kapt maar zijn mannetje kan uitspelen?
  Het voetballen zonder bal is AZ echt verleerd, we zien nu alleen reactie voetbal en traag dat het is, zucht.
  Nee, het leek wel even leuk maar we gaan gewoon weer door met het zelfde slappe voetbal van vorig jaar. Nooit meer loze beloftes doen Huiberts.

 21. Ik heb weer met kromme tenen zitten kijken! Wat een enorm verschil in niveau en beleving tussen deze 2 ploegen..
  Bizot staat 2 keer (te) ver voor zijn doel, waardoor hij geen tijd krijgt om te reageren op de houdbare schoten.
  Seuntjens is een leuke voetballer, maar zijn handelingssnelheid is voor deze wedstrijden veel te laag.
  Verder lijkt het halve elftal tijdens de wedstrijd bezig met wat ze na de wedstrijd gaan doen, zo afwezig en te laat reageren en de bal gewoon naar de verkeerde kleur spelen.
  Koopmeiners en Van Overeem waren de enige lichtpuntjes.
  Weghorst werkte weer erg hard, maar kwam mede daardoor (?) op de beslissende momenten net te laat of valt om als hij moet schieten.
  Over het laten invallen van Dos Santos door Brom is al genoeg gezegd……onbegrijpelijk.
  En dat hij na afloop gezellig met Berghuis op het veld gaat zitten lachen na een 4-0 verlies, sportief hoor, maar doe dat uit het zicht van de zwaar teleurgestelde supporters. Zo is het net of je het allemaal wel best vond om thuis zo af te gaan.
  Een man als Mitsjo inzetten had in ieder geval het verlies binnen de perken kunnen houden.
  Dat er maar 14,.000 supporters aanwezig waren, inclusief minstens 1000 Rotterdammers, geeft hopelijk ook de directie een keer stof tot nadenken.

  1. Onze directie is op zijn zachts gezegd een slelletje onnozele halsen.
   Elke club had vd brom allang ontslagen.
   Elke keer weer slap gelul van deze onbenul.
   Gisteren hebben we slechte zaken gedaan , zowel sportief als klantenbinding.

 22. Ik zou me rot schamen als speler van AZ.
  Wat een lulletjes behalve Weghorst dan….

 23. Jullie spelers (zakkenvullers) hebben de KAASKIJKERS te schande gemaakt maar vooral de harde kern losers!!!

 24. Ff serieus, het vrouwen voetbal (met alle respect) zit toch veel meer mentaliteit/agressie en de wil om te winnen dan in dit AZ elftal??? En dit is te danken aan van den Brom!! Hij moet echt weg als we willen dat we nog wat van dit seizoen maken. Huiberts heeft een grote blunder gemaakt door met hem door te gaan vorig seizoen en dus mag hij van mij ook lekker vertrekken!!!

 25. Lees de nieuwe vi even daar staan drie artikelen in over az-feyenoord, deze artikelen zeggen precies hoe er over az / van de Brom gedacht wordt, onder de term Kamikaze voetbal. Precies zo denk ik er ook over .

Comments are closed.