Effectief Feyenoord geeft pover AZ afstraffing

Marius Wiegman
Geschreven door Marius Wiegman

Feyenoord heeft AZ zojuist getrakteerd op een forse nederlaag. De Alkmaarders begonnen vol goede moed aan de wedstrijd, maar na twintig minuten was het duel reeds beslist door treffers van Berghuis en Larsson. De voormalig AZ’er maakte voor rust ook nog zijn tweede treffer. Na de thee maakte Vilhena al rap aan elke onzekerheid een einde.

De Alkmaarders begonnen nog wel goed aan de wedstrijd. De ploeg leek zelfs op een 1-0 voorsprong te komen, ware het niet dat de treffer van Weghorst door Nijhuis werd geannuleerd vanwege buitenspel. Na bestudering van de beelden bleek dit echter een onjuiste beslissing. De brilstand bleef daardoor op het scorebord staan en Feyenoord profiteerde daar enkele minuten later van. Steven Berghuis kreeg de bal wat gelukkig voor zijn voeten maar schoot via de onderkant van de lat resoluut raak.

Beslissing

Het was een tik die de Alkmaarders niet meer te boven zouden komen. Vijf minuten later mocht Larsson ongehinderd naar binnen dribbelen en de bal tegen de touwen schieten. AZ probeerde het hierna nog wel, maar werd niet echt meer gevaarlijk. Nadat Wuytens vijf minuten voor rust de bal knullig inleverde was het Berghuis die de wedstrijd in het slot gooide.

Geen verandering

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. AZ probeerde het wel maar kon geen gaatje vinden in de gelegenheidsdefensie van Feyenoord. Door afwezigheid van Botteghin en Van der Heijden stonden Tapia en St. Juste namelijk weer centraal in de achterhoede. Midweeks oogde dit tegen Napoli alles behalve solide maar in Alkmaar werd Jones eigenlijk nauwelijks  in de problemen gebracht. Aan de andere kant sneden de mannen van Van Brockhorst heel makkelijk door de defensie van de thuisclub.

Debuut

Het was dat met name Berghuis coulant was voor zijn voormalig werkgever, waardoor de score niet nog pijnlijker werd. Een lichtpuntje aan Alkmaarse zijde deze middag was er echter nog wel. Teun Koopmeiners maakte zijn officiele debuut in de eredivisie en was ook direct de gevaarlijkste man in het rood. Zijn eerste inzet werd nog gesmoord in doelmond, terwijl zijn tweede poging via het been van een Feyenoorder op het dak van het doel belandde. Ondanks een derde doelpoging van Koopmeiners zou er geen beweging meer komen in het scorebord.

Karakteristieken

Doelpunten: 11′ Berghuis 0-1, 17′ Larsson 0-2, 41′ Berghuis 0-3, 57′ Vilhena 0-4

Gele kaarten:

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Van Eijden, Wuytens, Wijndal; Til, Vejinovic (38′ Dos Santos), Van Overeem; Jahanbakhsh (65′ Koopmeiners), Weghorst, Seuntjens (85′ Helmer)

Opstelling Feyenoord: Jones; Amrabat, Tapia, St. Juste, Haps (76′ Nelom); Toornstra, El Ahmadi, Vilhena; Berghuis, Boetius, Larsson

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Marius Wiegman

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com