Wedstrijden

Jong AZ ongelukkig onderuit tegen Eindhoven

Jong AZ heeft vanavond niet weten te winnen in de thuiswedstrijd tegen Eindhoven. Na een matige start, die resulteerde in een vroege achterstand, kwamen de Alkmaarders snel langszij door een treffer van Garcia. Beide ploegen kregen in een boeiend schouwspel vervolgens voldoende kansen op een treffer, het waren echter de gasten die laat in de wedstrijd toesloegen. Mats Lieder maakte zijn tweede, waardoor de Eindhovenaren met drie punten de bus ingingen.

Na de zeperd van vorige week tegen Fortuna Sittard had Jong AZ zich ongetwijfeld voorgenomen scherp van start te gaan. Dat voornemen kon echter na drie minuten al de prullenbak in. Wederom werd er niet scherp verdedigd, waarna Lieder zijn ploeg al in de derde minuut op voorsprong kon schieten. De mannen van Martin Haar en Denny Landzaat herstelden zich razendsnel en kwamen ook rap weer op gelijke hoogte. Na een pass van Reijnders zag Garcia zijn inzet over doelman Swinkels in de goal belanden.

Kansen

Het vervolg van de eerste helft bleef leuk om te zien. In een open wedstrijd kregen beide ploegen geregeld kansen om de score op te voeren. Met name de gasten waren enkele keren dichtbij een voorsprong. Het was echter aan Olij en de lat te danken dat een tegentreffer niet viel. Aan de andere kant kreeg Garcia een enorme kans op de 2-1. Nadat Swinkels een inzet van Reijnders had gekeerd leek de buitenspeler de bal voor het intikken te hebben. De inzet van Garcia ging echter naast.

Lieder

Na rust was het Reijnders die de eerste grote mogelijkheid kreeg. De middelvelder werd diep gestuurd, maar faalde oog in oog met Swinkels jammerlijk . De wedstrijd ging hierna over en weer en beide ploegen kregen kansen op de overwinning. Nadat Einarsson de bal in kansrijke positie net niet bij El Hasnaoui kreeg waren het de gasten die toesloegen. Na een aanval over rechts was het wederom Lieder die de treffer wist te maken. Hierna kwamen de bezoekers niet meer in moeilijkheden, waardoor Jong AZ voor de tweede keer op rij verloor.