Jong AZ heeft vanavond niet weten te winnen in de thuiswedstrijd tegen Eindhoven. Na een matige start, die resulteerde in een vroege achterstand, kwamen de Alkmaarders snel langszij door een treffer van Garcia. Beide ploegen kregen in een boeiend schouwspel vervolgens voldoende kansen op een treffer, het waren echter de gasten die laat in de wedstrijd toesloegen. Mats Lieder maakte zijn tweede, waardoor de Eindhovenaren met drie punten de bus ingingen.

Na de zeperd van vorige week tegen Fortuna Sittard had Jong AZ zich ongetwijfeld voorgenomen scherp van start te gaan. Dat voornemen kon echter na drie minuten al de prullenbak in. Wederom werd er niet scherp verdedigd, waarna Lieder zijn ploeg al in de derde minuut op voorsprong kon schieten. De mannen van Martin Haar en Denny Landzaat herstelden zich razendsnel en kwamen ook rap weer op gelijke hoogte. Na een pass van Reijnders zag Garcia zijn inzet over doelman Swinkels in de goal belanden.

Kansen

Het vervolg van de eerste helft bleef leuk om te zien. In een open wedstrijd kregen beide ploegen geregeld kansen om de score op te voeren. Met name de gasten waren enkele keren dichtbij een voorsprong. Het was echter aan Olij en de lat te danken dat een tegentreffer niet viel. Aan de andere kant kreeg Garcia een enorme kans op de 2-1. Nadat Swinkels een inzet van Reijnders had gekeerd leek de buitenspeler de bal voor het intikken te hebben. De inzet van Garcia ging echter naast.

Lieder

Na rust was het Reijnders die de eerste grote mogelijkheid kreeg. De middelvelder werd diep gestuurd, maar faalde oog in oog met Swinkels jammerlijk . De wedstrijd ging hierna over en weer en beide ploegen kregen kansen op de overwinning. Nadat Einarsson de bal in kansrijke positie net niet bij El Hasnaoui kreeg waren het de gasten die toesloegen. Na een aanval over rechts was het wederom Lieder die de treffer wist te maken. Hierna kwamen de bezoekers niet meer in moeilijkheden, waardoor Jong AZ voor de tweede keer op rij verloor.

Karakteristieken

Doelpunten: 3′ Lieder 0-1, 8′ Garcia 1-1, 82′ Lieder 1-2

Gele kaarten: Jacobs, GarciaΒ (Jong AZ) Matthys, Kortstam (Eindhoven)

Opstelling Jong AZ: Olij; Jacobs, Van Rhijn, Bakker, Kramer (86′ Regeling); Koopmeiners, Reijnders (66′ Einarsson), Hoemakers; El Hasnaoui, Druijf, Garcia (70′ Koreniuk)

Opstelling FC Eindhoven: Swinkels; Van Landschoot, Matthys, De Wilde, Swinnen (46′ Da Silva); Horsten, Kabangu (79′ Van de Velde), Van den Boomen; Kada (86′ Kortstam), De Wilde, Deschilder

Foto’s: Pro Shots

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

2 Replies to “Jong AZ ongelukkig onderuit tegen Eindhoven”

 1. Beetje off-topic

  Heb net Telstar – Fortuna Sittard gekeken maar die Limburgers hebben een leuk team spelen goed voetbal, zeker titelfavoriet van de Jupiler. AZ moet die AndrΓ© vidiga en Perr Schuurs in de gaten houden leuke spelers

 2. GEK GEK GEK word ik hiervan!!!!!!!!!
  Als je drie klasse beter speel dan de schlemielen uit Eindhoven en het toch presteer om te verliezen?
  Dan verdien je minstens 5 STRAF TRAININGEN!!!
  Wat waren ze aan het doen in die achterhoede?
  Waren ze aan het mannetje tik????

Comments are closed.