Telstar in slotseconde naast Jong AZ

Marius Wiegman
Geschreven door Marius Wiegman

Donny van Iperen heeft Telstar zojuist in de extremis een punt bezorgd op bezoek bij Jong AZ. In Alkmaar begon de thuisploeg aardig, maar zakte het na de treffer van uitblinker Koopmeiners wat weg. Novakovich bracht de Velsenaren vlak voor rust vervolgens terecht langszij, waarna Friday zich halverwege de tweede helft tot matchwinnaar leek te kronen. In de absolute slotseconde schoot Donny van Iperen echter de gelijkmaker binnen.

Jong AZ begon voortvarend aan de wedstrijd tegen Telstar. De talenten oogden gretig en wisten elkaar in de beginfase redelijk te vinden. Uitblinker Teun Koopmeiners nam zijn ploeg letterlijk bij de hand door na een kleine tien minuten op prachtige wijze doel te treffen. De middenvelder kreeg de bal op een meter of twintig aangespeeld, kapte naar binnen en krulde bal met zijn linker in de verre hoek. Na de treffer namen de bezoekers het initiatief wat over en werd ook Coutinho af en toe aan het werk gezet.

Gelijkmaker

Met name Gerson Rodrigues vormde een plaag voor de Alkmaarse defensie. De van Club Brugge overgekomen Ricardo van Rhijn kon dan ook direct aan de bak. Dat de gelijkmaker viel na een aanval over de linkerkant was dan ook geen toeval. Rodrigues kapte na een half uur naar binnen en dwong Coutinho met zijn inzet tot een uiterste redding. Melvin Platje pikte de rebound op en legde de bal panklaar op het hoofd van Novakovich. Het was voor de spits vervolgens een koud kunstje om de 1-1 binnen te koppen. In het vervolg van de eerste helft was Telstar iets beter, maar wist Jong AZ ongeschonden de rust te halen. Dit mede doordat Coutinho vlak voor de pauze oog in oog met Novakovich als winnaar uit de strijd kwam.

Voorsprong

Na de rust veranderde er aanvankelijk weinig aan het spelbeeld. Het spel was wat slordiger dan in de beginfase van de eerste helft en Telstar was iets dreigender, zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Na een uur spelen kwamen de Alkmaarders weer beter in het spel en werden er met name via Garcia enkele kansrijke aanvallen opgezet. Niet veel later zouden de Alkmaarders dan ook op voorsprong komen. De sterk spelende Reijnders stuurde Friday met een prachtige pass alleen op De Boer af, waarna de aanvaller de keeper omspeelde en raak schoot.

Gelijkmaker

Het leek de winnende treffer te zijn, ware het niet dat Donny van Iperen in de laatste minuut de gelijkmaker binnenkopte. Doelman De Boer was mee naar voren gekomen, kopte de bal op goal maar zag zijn inzet in de doelmond standen. Donny van Iperen reageerde echter attent en schoot de bal vervolgens in het dak van het doel. Direct daarna floot scheidsrechter Kooij af, waardoor puntverlies een feit was.

Karakteristieken

Doelpunten: 9′ Koopmeiners 1-0, 31′ Novakovich 1-1, 69′ Friday 2-1, 90′ Van Iperen 2-2

Gele kaarten: Koopmeiners, Dos Santos (Jong AZ) Toretta, Sno, Osman (Telstar)

Opstelling Jong AZ: Coutinho; Van Rhijn (60′ Church), Hatzidiakos (c), Bakker, Wijndal (60′ Kramer); Koopmeiners, Jacobs (87′ Hoedemakers), Reijnders; Dos Santos, Friday, Garcia

Opstelling Telstar: De Boer; Sno, Van Huizen, Van Iperen, Wijndal; Korpershoek (c), Schouten (70′ Hamdaoui), Toretta (18′ Osman); Rodrigues, Novakovich, Platje (78′ Zamouri)

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Marius Wiegman

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

2 Reacties

  • Balen!!!
    Niet nodig!
    Friday, dos Santos drama! Weg er mee, genoeg gezien, vooral Friday.
    Van Rijn nog niet overtuigend,

  • Je verwacht van te voren dat Friday en Dos Santos zich wel onderscheiden van de rest (qua niveau), maar daar was geen sprake van. Sterker, ik mistte Helmer die is duidelijk verder dan Fred, al maakte Fred zijn 1 tegen 1 situatie met de keeper prima af.