De besloten oefenwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden is zojuist geëindigd in een 4-0 overwinning voor AZ. De thuisploeg maakte op de Kalverhoek al vroeg in de wedstrijd het verschil door treffers van Weghorst en Van Overeem. In vervolg van het duel bleef de ploeg van Van den Brom de Friezen veelvuldig vastzetten maar wist het ondanks diverse mogelijkheden pas laat in de wedstrijd de score uit te breiden door treffers van Dos Santos en Stengs. Volgende week is Udinese in Italië de laatste tegenstander in de oefencampagne voor het nieuwe seizoen.

AZ begon overtuigend aan de wedstrijd en zette de Friezen vanaf de aftrap vast. De Alkmaarse dadendrang resulteerde ook al snel in een treffer. Na een minuut of acht besloot Vejinovic vanaf een meter of 25 het doel onder vuur te nemen, waarna de grabbelende doelman de bal totaal verkeerd wegwerkte. De doorgelopen Wout Weghorst reageerde attent en kon alle tijd nemen om de bal simpel binnen te schieten. Even leek Cambuur vlak daarna terug in de wedstrijd te komen toen de bal achter Bizot in het doel belandde. De scheidsrechter had buitenspel geconstateerd en keurde de treffer dan ook af.

Van Overeem

Niet lang daarna verdubbelde AZ middels Van Overeem de voorsprong. De middenvelder werd knap vrijgespeeld door Guus Til en punterde de bal achter de uitkomende Cambuur doelman. Het was hierna wachten op meer Alkmaarse treffers maar deze zouden in de eerste helft niet meer vallen. Wel kreeg de ploeg van Van den Brom nog een aantal mogelijkheden via onder meer Alireza Jahanbakhsh en Calvin Stengs, maar beide spelers wisten in kansrijke positie niet raak te schieten.

Dos Santos

Na de rust was het Cambuur dat de eerste grote mogelijkheid kreeg, Martijn Barto schoof de bal oog in oog met Bizot echter naast. AZ bleef wel de bovenliggende partij, al kreeg het niet meer zoveel kansen als in de eerste helft. Tien minuten voor tijd werd de score echter alsnog uitgebreid. Invaller Dos Santos was de doelpuntenmaker. Vijf minuten later vergrootte Stengs de marge naar vier treffers door vanaf links in de korte hoek de bal binnen te schuiven.

Karakteristieken

Doelpunten: 9′ Weghorst 1-0, 17′ Van Overeem 2-0, 81′ Dos Santos 3-0, 85′ Stengs 4-0

Gele kaarten:

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar (c), Wuytens, Ouwejan; Til, Vejinovic, Van Overeem; Stengs, Weghorst (62′ Dos Santos), Jahanbakhsh

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

4 Replies to “AZ overtuigend langs Cambuur”

Comments are closed.