AZ Jeugd

O15 verslaat Willem II, O19 en O17 oefenen tegen zuiderburen

Zoals gebruikelijk blikken we op maandag terug op de wedstrijden van de AZ-Jeugd van het weekend. De oudste jeugdteams speelde vriendschappelijke wedstrijden tegen Belgische leeftijdsgenoten terwijl de jongere teams competitie speelden. Lees hieronder een korte samenvatting van het succesvolle jeugdweekend.

Oefenwedstrijden tegen Belgen

Onze twee oudste jeugdteams speelden dit weekend vriendschappelijke wedstrijden tegen onze zuiderburen. AZ Onder 19 begon zaterdag met een oefenwedstrijd tegen Club Brugge. Tegen het sterke jeugdteam werd met 2-2 gelijkgespeeld. De Alkmaarse doelpunten werden gemaakt door Jan-Willem Tesselaar en Guus Til. Later op de middag speelde de A-junioren tegen AFAS-broertje KV Mechelen. De ploeg van Koen Stam domineerde de wedstrijd en won met 4-0. Guus Til, Daan Boerlage, Teun Bijleveld en Kaan Karabakal waren trefzeker.

Na de midweekse oorwassing tegen Ajax Onder 17 speelde ook AZ Onder 17 tegen een Belgische club. De B-junioren traden in de sterkste opstelling aan tegen KVC Westerlo. AZ speelde sterk tegen een matig Westerlo en won met 6-0. Namens het team van Caspar Dekker scoorden Sadiroglu, Duin, de Goede (2x), Kunst en Jacobs. Van het team sluiten twee spelers aan bij Oranje Onder 16. Jasper Schendelaar en Joey Jacobs (beide Onder 17) spelen samen met Peer Koopmeiners (Onder 16) in de VS wedstrijden tegen Engeland, Brazilië en het gastland.

Winst Onder 15

AZ Onder 15 speelde zaterdag wel een competitiewedstrijd, thuis tegen Willlem II. De ploeg van kersverse hoofd jeugdopleiding Paul Brandenburg begon de wedstrijd uitstekend en combineerde er op los. In de eindfase van de aanvallen ontbrak echter scherpte waardoor het team moeite had echte kansen te creëren. Na ruim twintig minuten kwamen de Alkmaarders toch op voorsprong via Van der Heijden. Na rust was het veldspel stukken minder maar de efficiëntie hoger. Vlak na rust was het opnieuw Van der Heijden die trefzeker was, 2-0. Topspits Myron Boadu verdubbelde vervolgens de productie door twee goals te maken. Tussendoor waren de Tilburgers trefzeker via een vrije trap maar de wedstrijd was al lang en breed beslist. Door de overwinning staat het team tweede in de competitie. De achterstand op koploper Feyenoord bedraagt maar liefst zeven punten.

Doelpunten: 23. Van der Heijden 1-0, 44. Van der Heijden 2-0, 51. Boadu 3-0, 69. Zuijderwijk 3-1, 70 Boadu 4-1 (pen.)

Onder 13 vernedert beker-opponent

Koploper AZ Onder 13 speelde als enige team een bekerwedstrijd. Thuis tegen de Groningen werd al snel duidelijk dat de thuisploeg vele malen beter was. De ploeg creëerde kans na kans en de 3-0 ruststand had nog veel hoger kunnen uitvallen. Na de rust denderde het team door. Uitblinker Barasi scoorde vijf keer en stuurde de Groningers uiteindelijk met 8-0 naar huis. De overige Alkmaarse doelpunten werden gemaakt door Enem (2x) en Reverson. Trainer Peetoom was vanzelfsprekend zeer tevreden. “Het is erg prettig dat we de goede lijn door hebben kunnen zetten na de winst van vorige week op FC Utrecht. Ook toen waren wij dominant en speelden wij met lef”, aldus de trainer op AZ.nl.

Doelpunten: 7. Enem 1-0, 18. Barasi 2-0, 30. Barasi 3-0, 37. Enem 4-0, 41. Barasi 5-0, 44. Reverson 6-0, 47. Barasi 7-0, 59. Barasi 8-0