AZ Jeugd

AZ Onder 16 wint van PEC Zwolle

In een rustig weekend vanwege afgelastingen van onder andere Jong AZ, AZ Onder 19 en AZ Onder 13 kwamen vier teams wel in actie. Zo won AZ Onder 16 van Zwolle en AZ Onder 14 van Vitesse. Lees hieronder onze wekelijkse terugblik op het jeugdweekend.

Comeback

Door de vele afgelastingen was AZ Onder 16 het oudste jeugdteam dat in actie kwam. Thuis op sportcomplex Kalverhoek kwamen de leeftijdsgenoten van PEC Zwolle op bezoek. De ploeg van Kelvin Duffree begon zeer slap aan de wedstrijd. Na een schuifertje langs Beau Reus en een Zwolse corner kwamen de gasten op 0-2 voorsprong. AZ bleef ondanks de achterstond goed spelen en beloonde zichzelf vlak voor rust. Linksback Sem Dirks stuurde Manuel Pherai (artikelfoto) diep. De vleugelspeler dribbelde heerlijk langs de blauw-witte verdediging en schoot in de verre hoek raak.

Na rust gaf AZ de aansluitingstreffer van Pherai een goed vervolg. Topschutter Jeffrey van der Heijden maakte eerst de gelijkmaker door een slechte doeltrap en maakte vervolgens de 3-2 door op werklust de verdediging van Zwolle af te troeven. In de absolute blessuretijd zette ook Pherai zijn doelpuntentotaal op twee. Omdat Onder 16 vorige week nipt verloor van Feyenoord pakt het team door de overwinning op Zwolle zijn eerste punten in de kampioenspoule. Bekijk de doelpunten van de wedstrijd hier.

Opstelling AZ Onder 16: Beau Reus; Fons Gemmel, Quinten Dekkers, Finn Berk, Sem Dirks (49. Chardell Karg); Mohamed Taabouni (78. Milan Eliasar), Bram Franken, Emir Biberoglu, Manuel Pherai; Tyro Nimmermeer (56. Bai Kamara), Jeffrey van der Heijden (79. Khymo Jansen).

Doelpunten: 21. 0-1, 25. 0-2, 35. Pherai 1-2, 61. Van der Heijden 2-2, 64. Van der Heijden 3-2, 80+4. Pherai 4-2.

Fysieke wedstrijd

De eerstejaars C-junioren van AZ Onder 14 speelde een uitwedstrijd tegen Vitesse. De wedstrijd werd gekenmerkt door strijd. Ondanks dat de thuisploeg fysiek sterker oogde hield AZ zich goed staande. De Alkmaarders maakten het spel en werden in de eerste helft meerdere keren gevaarlijk. Pas in de tweede helft leidde dit tot de openingstreffer. Nick Twisk maakte de 0-1 na goed voorbereidend werk van Kian Fitz-Jim. AZ Onder 14 bleef in de hectische slotfase overeind waardoor deze drie punten wel mee terug uit Arnhem genomen werden. Onder 14 staat na twee wedstrijden op 4 punten.

Opstelling AZ Onder 14: Gijs van Schouten; Jurre van Aken, Loek Postma, Rio Hillen, Nigel Owusu; Nick Twisk, Kian Fitz-Jim, Lewis Schouten (56. Rein Elings); Damienus Reverson (43. Finn Stam), Yusuf Barasi (70. Gillermo Kuling), Myron van Brederode (61. Levi de Wilde).

Doelpunten: 55. Twisk 0-1.

Onderuit tegen 10 man

De derde en laatste competitiewedstrijd afgelopen weekend was die van AZ Onder 15 en NEC/FC Oss. NEC kwam vroeg op voorsprong maar kreeg niet veel later een rode kaart. AZ profiteerde met een man meer en maakte via Luka Vaglica gelijk. De thuisploeg kwam echter opnieuw op voorsprong door wederom een vrije trap. AZ was vervolgens niet in staat door de kleine ruimtes heen te spelen waardoor het zonder punten huiswaarts moest keren. Eindstand 2-1.

Ons jongste jeugdteam, AZ Onder 12, kwam ook in actie, maar dan vriendschappelijk. Thuis tegen Feyenoord deelden de teams de punten. Voor AZ waren James Bartele en Jasper Hartog trefzeker. Bekijk de doelpunten van de wedstrijd hier.